top of page
Search

Repte #2: Aigua amb el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona

Updated: Jul 11, 2022

El segon repte BlockchainxODS es va fer juntament amb el Consorci d'Aigües Costa Brava - Girona, i amb la col·laboració de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).



El Consorci d'Aigües Costa Brava Girona és una entitat local supramunicipal de caràcter institucional. L’objectiu fundacional principal del Consorci va ser donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la zona anomenada Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, especialment les de bany, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica en aquest entorn.


El repte proposat pel Consorci va ser el següent:

Implementació de la tecnologia blockchain a l’operació de la planta pilot de purificació d’aigua regenerada destinada a la recàrrega d’aqüífers d’abastament per a la fiabilitat en la lectura i processament de la informació

L'equip guanyador va ser l'anomenat BCDS, format pels estudiants Martí Madrenys, Sergi Bergillos, i Marc Cosgaya. Tots els participants van tenir una entrada gratuïta per l'esdeveniment BxCat, organitzat pel CBCat, on es va fer la cerimònia d'entrega de premis amb l'assistència de diverses autoritats, entre les quals hi havia Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Mònia Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya.


Tothom que havia participat en el repte va rebre un certificat de participació i un obsequi del CBCat. Cada un dels guanyadors va rebre, a més, unes ulleres de realitat virtual Oculus Quest 2.

66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page